Gezonde baksels

Aardbeienrepen

Aardbeienrepen Deze heerlijke aardbeienrepen, zijn op en top geschikt als verantwoord tussendoortje. Je moet een beetje geduld hebben (voor mij een hele uitdaging) maar ze zijn meer dan de moeite waard. Je maakt een plaat en snijd daar vervolgens stukjes/repen van, dus je hebt gelijk een voorraadje, dat bespaard je dan op een ander moment weer tijd 😉 Ingrediënten:

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram speltmeel
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 55 gram gemalen kokos
  • 300 gram verse aardbeien (ander fruit, kan natuurlijk ook)
  • 80 ml ahornsiroop
  • 4 eetlepels honing
  • snufje zout
  • 100 gram walnoten
  • 1 ei
Je maakt de repen in 3 fases: Fase 1: De vulling (deze moet helemaal afkoelen, dus je kunt het ook een avond van te voren maken en dan een nachtje in de koelkast zetten.
  • Giet de ahornsiroop in een steelpannetje en zet deze op het vuur. Wacht tot de siroop gaat koken en laat dit  vervolgens 5 minuten (op laag vuur) doorkoken. Voeg de gewassen en gesneden aardbeien en 1 eetlepel honing  toe en laat ook dit goed doorkoken voor ongeveer 15 minuten, zodat het indikt. Zelf heb ik er een beetje bindmiddel aan toe gevoegd. Laat het afkoelen en zet het vervolgens een nachtje in de koelkast.
Fase 2: De bodem
  • Verwarm de oven vast voor
  • Kneed alle ingrediënten (100 gram amandelmeel, 100 gram speltmeel, 1 ei, 2 eetlepels kokosolie, snufje zout en 1 eetlepel honing) tot een samenhangend deeg en bedek hiermee de bakvorm, die bekleed is met bakpapier(20×20)
  • Zet het 15 minuten in de oven (180 graden)
Fase 3: Topping
  • pak een schaal en voeg hier 100 gram walnoten, 55 gram gemalen kokos en 2 a 3 eetlepels honing aan toe. Kneed alles goed, het blijft kruimelig.
  • Verdeel de vulling over de bodem en strooi nu de topping erover. Zet het geheel voor ongeveer 20 minuten in de oven tot deze goudbruin is geworden.
Laat de plaat nu eerst goed afkoelen en snijd er daarna repen of blokjes van! JAAAAAAAAAAAA eindelijk het wachten wordt beloond, er mag geproefd worden 🙂 Je kunt de repen ongeveer een week in de koelkast bewaren. Eet smakelijk, Liefs Rolien