Gezond avondeten

Broccolitaart

Heb je zin in een hartige taart, maar geen fan van asperges. Dan is deze fresh en easy broccolitaart zeker iets voor jou!!! De heerlijke combinatie van het bladerdeeg met de verse groente en geitenkaas bovenop, niet moeilijk om te maken en bijvoorbeeld ook leuk voor een feestje of borrel. Ingrediƫnten voor 1 taart 6-8 personen:

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 flinke stronk broccoli (500 gram)
  • 3 eieren
  • 150 ml soja kookroom
  • geitenkaas
  • peper en zout
  • basilicum
  • 1-2 tomaten voor de garnering
  • 2 eetlepels paneermeel
  • zongedroogde tomaten
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden (heteluchtoven)
  • kook de broccoli voor ongeveer 10 minuten beetgaar, laat deze daarna uitlekken en afkoelen
  • snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes
  • klop de eieren los en voeg hier peper en zout en stukjes tomaat uaan toe.
  • schenk de kookroom in een blender en voeg hier ong. 20 blaadjes basilicum aan toe (meer of minder kan natuurlijk ook) mix dit tot een gladde massa en voeg dit vervolgens toe aan de losgeklopte eieren.
  • Laat de velletjes bladerdeeg iets ontdooien en bekleed hiermee de ingevette ovenschaal.
  • prik gaatjes in de bodem van het bladerdeeg en strooi hier wat paneermeel overheen
  • bedek vervolgens de bodem met de broccoliroosjes en schenk het eimengsel eroverheen.
  • garneer met de tomaat en geitenkaas
Bak de hartige taart vervolgens 30-35 minuten. Mocht de taart te donker worden, dan kun je deze even afdekken met aluminiumfolie. Serveer met wat brood of salade. Eet smakelijk, Liefs Rolien